zondag 24 augustus 2014

Week 4: chocoladekoekjes (NIET Jarneproof)

Met mijn kleine assistent maakte ik vandaag chocoladekoekjes, maar ze mogen niet door kleine broer worden gegeten, want er zit een eitje in.
Maar soms mag het ook gewoon lekker zijn. Het originele recept en de originele werkwijze pasten we een beetje aan, maar ze werden heel lekker en ook goedgekeurd door de papa.

Ingrediƫnten:
- 100g pure chocolade
- 80g witte bastardsuiker
- 100g boter
- 1 (klein) ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 230g bloem + bloem om het werkblad te bestrooien

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Smelt de chocolade en de boter samen 'au bain marie'.
- Klop het ei goed los en meng de suiker eronder.
- Wanneer de chocolade en de boter gesmolten zijn, voeg je ze toe aan het ei en de suiker en mengen maar!
- Zeef de bloem boven dit mengsel en kneed goed door.

- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit (ong. 0,5cm dik)
- Steek de koekjes uit en leg ze op het bakpapier.
- Bak ze in de oven op 150°C gedurende ongeveer 14min.
- Laten afkoelen en smakelijk!



Bron: http://www.kids-n-fun.nl/Recepten/Bakken-(koekjes,-broodjes,-brood,-cake)/Chocolade-koekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten